Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]
Monday, 31-Dec-2012 05:04 Email | Share | | Bookmark
DVD TATTOO GESTAPO

TATTOO GESTAPO
“Hidup kita macam Gestapo. Polis Rahsia. Tak siapa tahu siapa diri kita yang sebenar. Kita hidup dalam rahsia. Sedar-sedar je, kita dah bunuh orang.” Cuba untuk menukar tempat – Algojo pula menjadi banduan dan menunggu hukuman gantung.Lokman, seorang Algojo bermimpi dirinya dikenakan hukuman gantung. Kemudian, dia bertemu dengan seorang banduan yang akan digantung, dia meminta banduan tersebut menyelesaikan misteri mimpinya. Hanya keampunan pada diri sendiri menjadi jawapan mimpi Lokman.

PELAKON:

Benjy
Pekin Ibrahim
Azman Hassan
Kushairy Husain

PENERBIT: Faisal Mustaffa
PRODUKSI: Rumah Anak Teater
PENGARAH: Wan Azli Wan Jusoh
PENGURUS PRODUKSI: Nadziratul Fadzilla bt. Kamsan
PENGURUS PENTAS: Ahmad Syahmi Naim B. Mohd
PEN. PENGURUS PENTAS: Frankie Billy Tadius
PENGARAH ARTISTIK: Nam Ron
SINOGRAFER: Yusman Mokhtar
PUBLISITI : Iliyana Hamdan

TARIKH PEMENTASAN: 22 - 25 Nov 2012

Harga: RM15*
*tidak termasuk kos penghantaran


Cara membeli;

1. Pls SMS 0122290944 (Type <TATTOO GESTAPO>)
2. Selepas mendapat pengesahan daripada sms anda, bayaran dilakukan melalui maybank2u.com atau Maybank Kawanku ke akaun Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


Sunday, 30-Dec-2012 12:00 Email | Share | | Bookmark
ACTING TODAY FOR TOMORROW'S GENERATION

ACTING TODAY FOR TOMORROW'S GENERATION
SYNOPSIS

Tenaganita is an organisation that works with migrant workers, women and children. The organization has various programs with migrant workers in promotion and protection of migrant workers. The organization also handles cases of migrant workers arrested and detained in prison and in immigration detention centers.

The Malaysian government amended the Immigration Act, increasing the penalties for offences committed against the Act. This included whipping for persons who entered the country illegally. To bring about a strong message that the government was serious in dealing with undocumented workers in the country, in 2002, it conducted a massive crackdowm and undocumented in the country.

In Sabah, thousands of undocumented immigrants and migrant workers were deported to the islands of Nunukan, Indonesia and Tawi-tawi in the Philippines, There were great concern, outrage, pain and anxiety over the impact of the crackdown.

Tenaganita went on a general fact finding mission to Nunukan, Tawau, Sandakan, Keningau and Kota Kinabalu to assess the situation and needs of the people for strategic interventions and development of a regional cooperation with other organizations.

BOOK DETAILS
Title: ACTING TODAY FOR TOMORROW'S GENERATION
Author/Editor: Tenaganita
New Pb 132 pp.
Subjects: immigrants, Politics, Malaysia
Condition: Good
ISBN: 9834037562
Publisher: Function 8 Limited
Published: 2006
Probably First Edition
First Published: 2006
Price Starting at: RM25.00*
*excluding postage charges

To order;

1. Pls SMS 017-6730235 (Type <ACTING TODAY FOR TOMORROW'S GENERATION>)
2. After confirmation from the administrator, pay the amount to maybank2u.com or Maybank Kawanku to account Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


Saturday, 29-Dec-2012 15:13 Email | Share | | Bookmark
CD DENDANG ANAK MUDA

CD DENDANG ANAK MUDA
Judul lagu:

1. Janji Demokrasi
Lagu: Ni Jidan
Lirik: A.Samad Said

2. Asal Bukan UMNO
Lagu & Lirik: Nik Jidan

3. Anak Muda Bernama Teoh
Lagu: Nik Jidan
Lirik: Hishamuddin Rais

4. Revolusi Musik
Lagu & Lirik: Nik Jidan

5. Joger 'R'
Lagu & Lirik: Nik Jidan

6. BERSIH
Lagu: Nik Jidan
Lirik: Hishamuddin Rais

Penyanyi: Nik Jidan

MAKLUMAT CD

Harga: RM25 (tak termasuk kos penghantaran)

To order;

1. Pls SMS 017-6730235 (Type <CD DENDANG ANAK MUDA>)
2. After confirmation from the administrator, pay the amount to maybank2u.com or Maybank Kawanku to account Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


Friday, 28-Dec-2012 12:00 Email | Share | | Bookmark
Stingarden

 
SINOPSIS

Dari mana Rashid Bulan mendapat nama? Siapa Sepiah mata smokey? Kenapa abah dia buat tandas? Stingarden adalah himpunan fiksyen dan separa fiksyen juga tidak pasti fiksyen atau bukan fiksyen. Entri-entri yang pernah atau belum pernah disiarkan menerusi blog Sinaganaga, pemenang pelbagai anugerah weblog tempatan. Pandangannya di dalam melihat dunia kadang-kala dari arah yang tidak kita sangka. Dalam duka hidup, dia nampak sinar kelucuan, dalam kelucuan, dia nampak sinar kelucuan. Stingarden ubat untuk hati-hati yang resah, tidak kisah sesiapapun.

MAKLUMAT BOOK
ISBN-13: 978-967-5136-37-5
Tarikh Terbit: 4 Jun 2009
Jumlah Muka Surat : 170
Kategori: Novel Humor
Penerbit: PTS Fortuna Sdn Bhd
Harga: RM10.00*
*tidak termasuk kos penghantaran

Cara membeli;

1. Pls SMS 017-6730235 (Type <Stingarden>)
2. Selepas mendapat pengesahan daripada sms anda, bayaran dilakukan melalui maybank2u.com atau Maybank Kawanku ke akaun Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


Thursday, 27-Dec-2012 12:00 Email | Share | | Bookmark
Rahsia Victoria

Rahsia Victoria
Rahsia Victoria2
PENUTUP KATA (dalam buku ini)

Saya syak, feminism mula bertapak di negara ini seawal kaum perempuan mula mengangkat senjata melawan musuh. Mula mula pistol, kemudian senapang. Kemudian, ada di kalangan mereka yang diangkat ke jawatan menteri. Ini menjadikan mereka semakin kuat.
Hari demi hari mereka semakin lantang melaungkan slogan ‘Semua Lelaki Sama – Jahat!’ misalnya.
Mujurlah ada Bart Ahmad yang menulis dalam buku Rahsia Victoria ini dan sedikit sebanyak telah membocorkan rahsia pakatan jahat dan bidaah terancang mereka itu. Ya, kalau ada kuasa - saya akan lantik Bart Ahmad menjawat jawatan Exco Perhubungan Lelaki dalam Sisters in Islam.
Orang banyak mungkin membenci dan menyukai Bart Ahmad kerana buku ini. Bart Ahmad [dan saya] bukanlah anti feminism atau male chauvinism yang kedua duanya ‘berbau’ seperti sebuah gerakan hak asasi manusia. Kami lain. Kami lebih bersifat mahu ‘safe the male’. Niat kami ikhlas. Watahelman.
Sepatah kata Bart Ahmad, “The reason ada feminism adalah kerana perempuan tak boleh bersatu, naturally. Jadi, mereka kena create ‘satu benda’ (feminism) untuk membuat mereka percaya yang mereka bersatu. Kita different, walau tanpa persatuan, badan, gerakan, kelab, dan sebagainya - kita memang bersatu, naturally!”
Akhir kata, apa pun, tanpa perempuan, kita susah nak menangis. Ya, kita (yakni lelaki) perlu menangis juga sekali sekala demi untuk menjaga kesihatan mata. Watahelman.

Lan Benhussain,

MAKLUMAT BUKU
Tajuk: Rahsia Victoria
Tulisan: Bart Ahmad
Tarikh Terbit: 2012
Jumlah Muka Surat : 80
Kategori: Novel Humor
Penerbit: Studio Anai-anai
Harga: RM20.00*
*tidak termasuk kos penghantaran

Cara membeli;

1. Pls SMS 017-6730235 (Type <Rahsia Victoria>)
2. Selepas mendapat pengesahan daripada sms anda, bayaran dilakukan melalui maybank2u.com atau Maybank Kawanku ke akaun Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


[<<  <  11  12  13  14  15  16  17  [18]  19  20  21  22  23  24  25  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net