Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 9-Mar-2014 18:27 Email | Share | Bookmark
MOLOTOV KOKTEL

MOLOTOV KOKTEL
MOLOTOV KOKTEL

Molotov Koktel adalah himpunan tulisan-tulisan terpilih Adam Adli, salah seorang penggerak aktivisme mahasiswa pasca 2008.

Tulisan-tulisan yang dijilidkan di dalam Molotov Koktel ini kebanyakannya pernah disiarkan di dalam beberapa portal artikel dan berita internet seperti MerdekaReview, Prisma.com.my, dan Malaysian Insider. Terdapat juga tulisan yang pernah diterbitkan di dalam akhbar alternatif lain seperti Harakah dan Suara Keadilan. Turut diselitkan adalah tulisan berbentuk peribadi yang tidak pernah dibaca di mana-mana selain dari buku notanya sendiri.

Adam Adli menulis berdasarkan pandangan sekitar isu semasa terutama dalam landskap politik Negara. Beliau cuba untuk mengupas kembali permasalahan yang bukan hanya berligar dalam kalangan masyarakat, sebaliknya juga dirinya sendiri. Sebagai mahasiswa yang pernah menempuh beberapa episod lembaran politik Negara, pandangan beliau berkaitan pendidikan, bentuk dan identiti Negara, pendemokrasian masyarakat, serta isu kontemporari politik tempatan boleh dianggap provokatif dan tersasar dari pandangan yang lebih popular.

Jilid ini adalah percubaan pertama; maka kebanyakan tulisannya boleh dianggap muda dan naïf, namun menghampiri kejujuran dalam memberi pandangan melalui kaca matanya sendiri. Analisisnya lebih dari kaca mata peribadi; bukan dari kaca mata mana-mana teori akademia. Setiap tulisan yang dipilih dan dijilidkan di dalam Molotov Koktel ini boleh dijadikan cerminan kepada dirinya sendiri. Beliau tidak sekadar menulis, sebaliknya menzahirkan apa yang ditulis.

MAKLUMAT BUKU

Judul: MOLOTOV KOKTEL
Author: Adam Adli
New Pb 300 pp.
Subjects: Politics
Condition: Good
ISBN: 9789671169735
Publisher: Merpati Jingga
Published: 2013
Harga : RM28.00*
*tidak termasuk kos penghantaran

Cara membeli;

1. Pls SMS 0122290944 (Type <MOLOTOV KOKTEL>)
2. Selepas mendapat pengesahan daripada sms anda, bayaran dilakukan melalui maybank2u.com atau Maybank Kawanku ke akaun Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net