Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Friday, 4-Apr-2014 19:04 Email | Share | Bookmark
PELACUR KELAS PERTAMA

pelacur
Sinopsis :

Shuhada merupakan seorang anak, isteri dan perempuan yang menjadi mangsa dalam setiap keadaan. Setiap mimpi indahnya bertukar gelap dan tidak bercahaya selepas dia dirogol bakal suaminya, Alias. Alias seorang ustaz lepasan Mesir menjadi pilihan ibu bapa Shuhada sedangkan Azam bekas tunang Shuhada ditolak hanya kerana belajar di Malaysia. Kehidupan Shuhada penuh dengan kesakitan. Setelah beberapa kali keguguran Shuhada akhirnya dinasihatkan untuk tidak lagi mengandung. Kesakitan Shuhada bertambah apabila Azam meninggal dunia akibat kemalangan. Sejak hari itu Shuhada sering berada di dalam alamnya sendiri bersama Azam.

“Jika mimpi itu satu kebahagiaan, apa perlu kau bangunkan aku dari lamunan?”
“Aku mencari tuhan pada setiap penjuru ruang dan alam, namun aku gagal. Apakah Tuhan sudah pekak dan bisu sehingga tidak lagi mahu mendengar rintihanku? Atau sebenarnya tuhan sudah mati?”

Biodata Melati Rahim

Dilahirkan pada 10 May 1992 merupakan anak kelahiran Johor Bahru,mendapat pendidikan awal di Sekolah Rendah Sains dan Teknologi Pintar (SRISPT). Sek.Keb.Taman Melati, Sek.Men.Keb.Kempas, Sek.Men.Bandar Baru Uda, Sek.Men.Teknik Segamat dan Sek.Men. Teknik Perdagangan di Johor Bahru. Ibu beliau merupakan seorang pesara pegawai kebajikan masyarakat, sejak kecil lagi beliau sudah didedahkan dengan masalah berkaitan pembuangan anak, anak-anak juvana, anak-anak yang didera dari segi fizikal dan mental begitu juga anak-anak istimewa, jadi tidak hairanlah semangat yang mengalir dalam darah ibunya mengalir didalam tubuh badan beliau.

Sewaktu buku PELACUR KELAS PERTAMA ini disiapkan Melati masih menuntut dalam bidang Komunikasi korporat di Universiti Selangor. Kecenderungan untuk menulis buku ini bermula sejak tahun pertama beliau bergelar siswazah iaitu pada tahun 2010. Pengalaman bersama anak-anak di kebajikan masyarakat dan juga pengalaman beliau bekerja di sebuah NGO yang memperjuang hak wanita juga menjadikan beliau bertekad untuk menulis buku ini. Beliau pernah meluahkan segala perasaan dan pengalamannya didalam blog namun dia melihat kaedah tersebut tidak memberi kesan dalam membuka mata masyarakat tentang keadaan sebenar nasib wanita di Malaysia.

Kini beliau banyak melibatkan diri didalam aktiviti sosial dan kemasyarakatan bersama beberapa penubuhan termasuk Sekolah Pemikiran Asy-Syatibi dibawah kelolaan Ustaz Wanji.

MAKLUMAT BUKU
Judul: PELACUR KELAS PERTAMA
Author/Editor: Melati Rahim
New Pb 209 pp.
Subjects: Novel
Condition: Good
ISBN: 9789670584096
Publisher: Merpati Jingga
Published: 2014
Harga : RM21.00*
*tidak termasuk kos penghantaran

Cara membeli;

1. Pls SMS 0122290944 (Type <pelacur>)
2. Selepas mendapat pengesahan daripada sms anda, bayaran dilakukan melalui maybank2u.com atau Maybank Kawanku ke akaun Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net