Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 16-Nov-2009 12:00 Email | Share | Bookmark
Fenomena Riddah & Penghinaan Terhadap Nabi SAW

Fenomena Riddah & Penghinaan Terhadap Nabi SAW
Fenomena Riddah & Penghinaan Terhadap Nabi SAW: Menelusuri Sejarah dan Implikasi Hukum

Synopsis


Buku ini muncul di tengah khalayak ketika isu murtad dan gerakan swadaya pemurtadan sedang menerjah umat Islam di Malaysia yang semakin merosot indeks kelestarian aqidahnya.

Fenomena riddah sebenarnya bukanlah suatu yang baru dalam perkembangan sejarah Islam terutama menjadi rancak selepas kewafatan Nabi SAW kerana golongan yang sangsi terhadap agama menyangka Islam akan menjadi lemah dengan kewafatan nabi, perhitungan mereka silap kerana Khalifah Abu Bakar telah menangani isu ini dengan tegas dan berkesan. Kemuliaan Islam dipertahankan oleh Khalifah Abu Bakar bukan sahaja dalam isu riddah tetapi menangani golongan yang enggan membayar zakat, ancaman tentera Rom di Balqa', nabi-nabi palsu yang menghina Izzah agama seperti Musailamah Al-Kazzab, Aswad Al-Ansi, Thulaihah Bin Khuwailid dan beberapa lagi nama bejat yang menerima hukuman di atas sikap mereka.Usaha untuk memurtadkan orang Islam tidak pernah berakhir di dalam sejarah panjang umat ini, di era penjajahan kuasa Barat seperti British, Perancis, Sepanyol, Belanda, Itali, Jerman, Portugal, golongan kuffar ini sentiasa berusaha untuk memalingkan umat Islam daripada deen yang suci ini.

Book Detail


Publisher: Jundi Resources
Year: 2009
ISBN 9789834460624
204 pages
RM20*

*excluding postage charges

To order;


1. Pls SMS 019-2232002 (Type <Fenomena Riddah>)
2. After confirmation from the administrator, pay the amount to maybank2u.com or Maybank Kawanku to account Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net