Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Saturday, 4-Dec-2010 12:00 Email | Share | Bookmark
SAPU MALAYSIA

SAPU MALAYSIA
SINOPSIS

Buku ini memaparkan kisah pasca-reformasi yang mana kita melihat banyak pencabulan hak asasi manusia dan prinsip demokrasi, rakyat dizalimi. Peristiwa semasa pemecatan Timbalan Perdana Menteri pada tahun 1998 bukanlah bermakna buku ini mengagung-agungkan Anwar Ibrahim. Ikon tersebut dirasakan telah membuka mata rakyat tentang kebobrokan sistem pemerintahan pada waktu itu, kehakiman yang diharapkan menegakkan keadilan tidak berupaya memberi kepercayaan. Ya, mungkin benar transaksi pembelian bendera sebanyak RM2,000 yang tidak dapat dilampirkan dengan resit pembelian yang sepatutnya tidak dapat dikompromi, tetapi mestikah Beng Hock disoalsiasat sehingga larut malam, seolah-olah Beng Hock ini menerima komisyen pembelian kapal selam berjuta ringgit?

FAISAL MUSTAFFA
Faisal Mustaffa mula menulis secara aktif sejak 2001 selepas sebagai wartawan bersama Berita Keadilan. Kemudian bersama Suara PRM, Suara Keadilan. Beliau juga membantu untuk menulis buat akhbar ROKET. Kemudian bersama Suara PRM, Suara Keadilan. Beliau juga membantu untuk menulis buat akhbar ROKET. Pada tahun 2007, Faisal menganjurkan pertandingan menulis artikel melalui KONFLIKTING yang mana rencana-rencana mengenai situasi dan pergolakan politik Malaysia. Baginya, kebebasan memberi pendapat yang semakin meruncing, sisem pendidikan yang memfokuskan kepada pembelajaran kajian dan kekangan university memberi sedikit sebanyak kebebasan kepada golongan muda untuk berkongsi ide melalui rencana-rencana tersebut yang kemudiannya diterbitkan di dalam KONFLIKTING. Faisal juga menerbitkan buku bergambar SELAK (2007) yang menayangkan foto-foto pergolakan rakyat menuntut pilihan raya bersih dan adil semasa perhimpunan aman pada 10 November 2007. Faisal kini seorang penulis tetapi bagi Centre for Policy Initiatives (http://www.cpiasia.net/), Merdeka Review (http://www.merdekareview.com/) dan Poskod (http://www.poskod.my/).

MAKLUMAT BUKU
Author: Faisal Mustaffa
Halaman: 45
ISBN: 978-967-10126
Tahun: 2010

To order;

1. Pls SMS 017-2002944 (Type <SAPU MALAYSIA>)
2. After confirmation from the administrator, pay the amount to maybank2u.com or Maybank Kawanku to account Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net