Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 9-Jan-2012 20:51 Email | Share | Bookmark
SEMBANG TEPI JALAN – SYURGA YANG HILANG

SYURGA YANG HILANG
SEMBANG TEPI JALAN – SYURGA YANG HILANG ialah sebuah siri pengalaman yang dinukilkan setiap kali pertemuan dengan rakannya, Amin (bukan nama sebenar).

Amin telah ‘bertukar agama’. Dilahirkan sebagai Islam. Merantau dan berjaya. Amin mendakwa sangat akrab dengan alam roh yang bebas.

Amin menjadi seorang yang tidak mempercayai agama – a free-thinker. Namun, beliau percaya kepada wujudnya Tuhan. Free-thinkers adalah golongan yang percaya pada Tuhan mengikut kefahaman masing-masing. Free-thinkers bukannya atheist.

Semasa perantauan, Amin telah mengkaji Tuhan melalui agama – Islam, Kristian, Hindu, Zen, Yahudi, Buddha. Sesungguhnya, beliau tidak mempercayai orang yang beragama kerana golongan itu ramai yang berpura-pura. Mereka itu suka kepada kebaikan yang menunjuk-nunjuk. Kebaikan yang terbaik buatnya adalah dari dalaman, bukan luaran.

Wallahu alam

Siapa Meor?

Meor pernah merempat dengan hidup sebatang kara, dalam menyara hidup keluarganya, Beliau mencari sesuap nasi dengan bermain gitar di tepian lorong Pasar Seni (yang kini dipanggil Pasar Budaya sungguhpun stesyen LRT berdekatan menggunakan nama Pasar Seni) dan Jalan Alor (kemudian kini dipanggil Jalan Kejora tetapi orang masih memanggil Jalan Alor). Beliau pernah dihumban ke dalam lokap kerana dipercayai penagih dadah kerana bermain muzik di tepi jalan.

KETERANGAN BUKU
Judul: SEMBANG TEPI JALAN – SYURGA YANG HILANG
Penulis: Meor Yusof Aziddin
Mukasurat: 134
ISBN: 967-10126-8-0
Harga: RM 20 (tidak termasuk kos penghataran)

UNTUK MEMESAN;

1. Sila SMS 017-6730235 (Type <SYURGA YANG HILANG>)
2. After confirmation from the administrator, pay the amount to maybank2u.com or Maybank Kawanku to account Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net