Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 22-Oct-2012 16:10 Email | Share | Bookmark
Pendedahan di Parlimen

Pendedahan di Parlimen
SINOPSIS

SIRD co-publishing dengan KPRU, menghadirkan:

Siri Kjian dan Penulisan KPRU
Berbeza dengan sistem parlimen di India, Indonesia, United Kingdom dan Australia, ahli-ahli Parlimen di Malaysia tidak diperuntukkan dengan pegawai penyelidik. Justeru, penubuhan Kajian Politik Untuk Perubahan (KPRU) sebagai sebuah pasukan penyelidikan yang digerakkan oleh saudara Ooi Heng dan sekumpulan anak-anak muda yang komited dalam membantu urusan penyelidikan dan penyediaan maklumat sebagai dukungan terhadap peranan wakil-wakil rakyat pembangkang sewajarnya dihargai dan dimanfaatkan sebaiknya.
Anwar Ibrahim

Pengiktirafan yang diberikan berkenaan peranan KPRU adalah sebahagian daripada arus perubahan yang begitu bermakna, kerana setelah sekian lama dibicarakan peri pentingnya badan penyelidikan ditubuhkan dan diberikan tempatnya dalam sistem Parlimen ala-Malaysia yang serba kekurangan, ini merupakan kali pertama seorang Ketua Pembangkang memandang berat aspek penyelidikan dalam erti kata menyokong penubuhan dan mengiktiraf peranan sebuah badan penyelidikan. Sebelum itu, sokongan penyelidikan adalah secara ad hoc tanpa sokongan padu daripada barisan ahli parlimen yang tidak memiliki peruntukan dan sumber kerajaan dalam hal ini.
Ooi Heng

MAKLUMAT BUKU
Judul: Pendedahan di Parlimen: Dasar dan Cabaran Malaysia
Pengarang: (Edited by) Ooi Heng, (Foreword by) Anwar Ibrahim
New Pb 270 pp.
Subjects: Criticism, Governance, Malaysia
Condition: Good
ISBN: 9789675832697
Publisher: SIRD
Published: 2012
Probably First Edition
First Published: 2012
Harga: RM28.00*
*tidak termasuk kos penghantaran

Cara membeli;

1. Pls SMS 017-6730235 (Type <Pendedahan di Parlimen>)
2. Selepas mendapat pengesahan daripada sms anda, bayaran dilakukan melalui maybank2u.com atau Maybank Kawanku ke akaun Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net