Tokobuku Faisal Mustaffa

By: tokobuku faisalmustaffa

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Monday, 25-Feb-2013 12:00 Email | Share | Bookmark
TUAN YANG DI-PERTUA:

TUAN YANG DI-PERTUA
SINOPSIS:
Dalam Tuan Yang di-Pertua, Ramli Ngah Talib menyusur galur permulaan dirinya dari tengah-tengah kawasan luar Bandar di Malaysia menyusuri pendidikan formal yang diterimanya termasuklah sewaktu beliau berkecimpung dalam arena kehidupan sosiopolitik negara ini. Penerangan beliau sewaktu menerajui Parlimen merupakan yang pertama seumpamanya dan pastinya banyak berisi maklumat mengikut tafsiran beliau tentang selok-belok proses Perundangan Persekutuan. Antara lain, beliau turut memuatkan pelbagai kontroversi yang berlaku di dalam Parlimen semasa memegang jawatan Yang di-Pertua, suatu tempoh waktu yang menyaksikan era paling penting dalam perjalanan berterusan negara ini menuju kenegaraan.

BIODATA PENGARANG:
Ramli Ngah Talib dilahirkan di tengah-tengah kawasan luar bandar Malaysia, iaitu di Pasir Salak, Perak. Beliau dilahirkan dan dibesarkan di sebuah kampong sebelum meneruskan pengajian terawalnya di Teluk Anson (kini dikenali sebagai Teluk Intan) dan seterusnya di Kolej Melayu Kuala Kangsar. Kemudian, beliau melanjutkan pengajian di Queen’s University, Belfast sebelum meneruskannya di Inns of Court, London. Beliau telah mencapai kemuncak dalam kerjaya pilihannya, yang pertama, sebagai Menteri Besar Perak selama 18 tahun dan akhirnya dipilih sebagai Yang di-Pertua Dewan Rakyat Parlimen Malaysia.

Kini telah bersara daripada politik, Ramli menceburkan diri dalam penulisan di samping meneruskan minatnya dalam berkebun. Buku terkini beliau, Meniti Zaman diterbitkan pada 2010.

Maklumat Buku:

Tajuk: TUAN YANG DI-PERTUA: Daripada seorang budak kampung sehingga menjadi peneraju Parlimen. Pengarang : RAMLI BIN NGAH TALIB
Tahun Terbit: 2012
Harga: RM60 (kulit tebal)
ISBN : 978-967-5277-21-4
Berat: 0.80 kg (kulit tebal)
Halaman: 373

Cara membeli;

1. Pls SMS 0122290944 (Type <TUAN YANG DI-PERTUA>)
2. Selepas mendapat pengesahan daripada sms anda, bayaran dilakukan melalui maybank2u.com atau Maybank Kawanku ke akaun Faisal bin Mustaffa (MBB 114179439605)


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net